Foderplads til mårhund


Ved oprettelse af en baitplads er der nogle ting, som du bør tage hensyn til;

  1. Vælg et terræn, hvor der er ro og fri fra forstyrrelser. Så er du næsten sikker på at der kommer mårhund i løbet af kort tid. Gerne i forbindelse med buske, tagrør, veksler, vandløb, tæt krat etc.
  2. Placering af hochsitz eller skydestige i god vind og udnyt evt. naturligt lys, tænk over at vinden ofte er vest- eller sydlig… samt lydløse adgangsforhold. Du kan supplere din baitplads med “vildsvine-lygter” som lyser ved bevægelse, så er du sikker på at kunne afgive et forsvarligt skud i ordentligt lys.
  3. Det er vigtigt at baitpladsen ikke løber tør for madding : Suppler evt. frisk madding med et fodertårn med hundepiller, såldes der altid er noget på pladsen. Foderemner: rådyrmaver, slagteaffald af vildt, trafikdræbt vildt, fiskeaffald, ænder, fasaner eller andre ådsler, ost, hundepiller. Men ikke gamle fødevarer!
  4. Opsætning af vildtkamera : Opsæt et kamera 3-4 meter fra baitpladsen og tænk over sol i linsen på kameraet, dvs. ikke øst – vest… kameraet giver nyttig viden om besøgsfrekvens og -tidspunkter, hvor kommer mårhunden fra og hvor går den hen, antal etc.
Grævling på besøg.